Str. Decebal 124 Cluj-Napoca, Cluj

Date Generale

Scurta Descriere

  • Suprafata construita: 9871.75 m2
  • Suprafata desfasurata: Description
  • Proiectant arhitectura: SC Dico si Tiganas BP SRL
  • Proiectant structura: SC PLAN 31 RO SRL
  • Investitor: Primaria Municipiului Cluj-Napoca

Datorita succesului actualei sali de sport “Horia Demian” din Cluj-Napoca s-a dorit realizarea unei a doua sali de sport in oras. Dorinta municipalitaii a fost ca aceasta sala sa o depaseasca pe cea din Bucuresti, devenind astfel cea mai mare cladire din aceasta categorie din Romania. Pentru sporturile cu mingea sala dispune de 7270 de locuri pentru spectatori, 9770 pentru meciurile de box si 7829 pentru spectacole sau concerte care necesita montarea unei scene.

Alegerea metodei de realizare

De la primirea proiectului s-a pus in vedere faptul ca termenul de executare al structurii va fi unul foarte strans. S-a dorit ca Sala sa fie functionala intr-o perioada mai scurta de un an. Avand acest lucru in vedere, ne-am indreptat automat atentia spre prefabricat. Acesta prezinta avantaje clare daca luam in considerare viteza de executie.

Nu s-a putut realiza toata structura in varianta prefabricata, desi executantul ar fi preferat asta. Astfel, in varianta monolita s-au turnat stalpii pe care reazema fermele de acoperis, casele de scara si rampele casei de scara, casa liftului, diafragmele si desigur suprabetonarea si pardoseala.

Conformare structura

Elemente Pretensionate 39%

Prefabricat 73%

Monolit 21%

Metal 21%

Sectiuni ale elementelor utilizate in proiect